Vodoinstalaterski radovi

Vodovod i kanalizacija je izuzetno važna stavka kod renoviranja odnosno adaptacije stana a koju je potrebno izvesti u samom početku svih adaptacijskih radova.

Kanalizacija i vodovod

Vodoopskrba i kanalizacija

Vodovod i kanalizacija uključuje zamjenu cijevi u kupaonici, wc-u, praonici i kuhinji.

Stare metalne cijevi zamjenjuju se novim polipropilenskim cijevima – cijevi nove generacije koje nisu podložne koroziji i omogućuju bolji protok vode. Stara kamena cijev zamijenjena je novom PP cijevi za kanalizaciju. Položaj sanitarnih armatura važna je točka u dizajnu kupaonice.

Vodoinstalaterski radovi

U području vodoinstalaterskih usluga bitna je kvaliteta korištenih materijala. Za vodoopskrbu se koriste Pex i Alu Pex cijevi pouzdane i sigurne instalacije vode, dok se za kanalizacijski sustav (odvodnje otpadnih voda iz objekta) koriste PP odvodne cijevi.

Kao i kanalizacijske cijevi, poželjno je da kod ugradnje i vodovodne cijevi imaju blagi nagib za sigurnu odvodnju vode. 

Vodovodna instalacija
Ventilacija u kupaonici

Ventilacija u kupaonici

WC-i i kupaonice trebaju dodatnu brigu uključujući ventilaciju. U stanovima i stambenim zgradama kupaonicu je potrebno opremiti sustavom za odvodnju zraka kroz ventilacijske cijevi.

Dobar ventilacijski sustav važan je element pravilnog funkcioniranja kupaonice. To će spriječiti pojavu plijesni i plijesni i onemogućiti ogledalima zamagljivanje.

Pronađite dobrog stručnjaka

Kvalitetna adaptacija kupaonice ne ovisi samo o kvalitetnim materijalima, već i o stručnjaku koji će je tako napraviti.

Stoga, kada se odlučite za popravke u svojoj kupaonici, odaberite prave materijale i iskusne stručnjake. Činjenica koju ne treba zanemariti jer većina majstora ne nadograđuju praksu novim znanjima i informacijama. Zato mnogi od njih rade kako znaju i kako su ih učili prije mnogo godina.

Vodovodne instalacije