Gips kartonski radovi

Gips kartonski radovi spušteni stropovi, elementi od gipsanog kartona kojima se postiže savršeno nivelirana površina koju nije potrebno žbukati.

Ravni i glatki zidovi

Prilikom kupnje starog doma ljudi zasigurno ne razmišljaju kroz koje će faze popravka proći kako bi postigli rezultat koji ih zadovoljava i kako bi ugodno živjeli u novom domu, postoji čak nekoliko slojeva čije je uklanjanje gotovo nemoguće. Drugi problem je što su zidovi zakrivljeni i odstupanje od stropa do poda može biti značajno.

Suha gradnja suhozid

Ugradnja suhozida na konstrukciju od metalnih profila. Za bolju zvučnu i toplinsku izolaciju između profila može se položiti i kamena vuna. Ovo je još jedna prednost u izradi predzidne obloge – mogućnost dodatne izolacije prostorije.

Danas u gotovo svakom domu tijekom renoviranja želja naših kupaca je napraviti spušteni strop, bilo da se radi o dnevnom boravku, kuhinji, dječjoj sobi ili kupaonici.

Moderan spušteni stropovi od gipsanih ploča

Realno, suhozid je savršeno rješenje za postizanje udobnosti i modernog stila u našem domu na najlakši način. Jedna od glavnih prednosti suhozida je što pokriva sve vrste grubih podloga.

Minimum od kojeg se mogu postavljati ploče od suhozida je oko 4 cm udaljenosti od podloge. Gotovo da nema nedostataka. To čini suhozid jednim od najčešće korištenih materijala za rad.

Suhozid
Izravnavanje zidova gipsanim pločama

Usluge koje nudimo gips kartonskim pločama

 • spušteni strop od gipsanih ploča (s pjegama ili ugradnom rasvjetom)
 • spušteni strop s PVC letvicama
 • suha žbuka (lijepljenjem ploča)
 • obloga prednjeg zida (sa suženjem)
 • pregradni zidovi
 • figure od gipsanih ploča
 • skrivena rasvjeta

Korištenjem suhozida za spuštene stropove postiže se:

 • savršeno glatka površina
 • mogućnost izrade ukrasnih figura
 • mogućnost ugradnje različitih rasvjetnih tijela
 • postizanje toplinske i zvučne izolacije (u kombinaciji s kamenom vunom)
 • mogućnost sakrivanja raznih vrsta cijevi, vodovoda, kablova i instalacija
Suha gradnja

Suhozid (gips kartonske ploče)

Suhozid je moderno rješenje za mnoge građevinske popravke. Postoje različite vrste suhozida koje zadovoljavaju različite potrebe, ovisno o zahtjevima naših kupaca i prema tome što će popravljati – je li kupaonica, koja koristi suhozid otporan na vlagu ili soba s kaminom, za koju će vatrostalni suhozid biti pravo rješenje.

Postoje dva glavna sustava za montažu spuštenog stropa od suhozida. Jedan je strop postavljen na jednostruku rešetku, drugi je strop postavljen na dvostruku rešetku.

Suhozid se dijeli na nekoliko vrsta – obične (bijele boje), otporne na vlagu (zelene boje) i vatrootporne (ružičaste boje). Svaki od njih ima drugačiju primjenu. Suhozid ili gips kartonske ploče mogu se nabaviti su u trgovinama s građevinskim materijalom po standardnim veličinama od 1,2 m (širina) i 2 m (visina)

Obični suhozid – koristi se uglavnom u prostorijama s normalnom vlagom odnosno normalnim klimatskim uvjetima za predzidne obloge, pregradne zidove, spuštene stropove, izradu figura, suhu žbuku. Boja lista papira je bijela dok ova gips kartonska ploča ima oznaku GKB.

Vodootporan suhozid – ima svojstva i karakteristike običnog suhozida s razlikom što jezgra ima silikon i tako ne mijenja svoju strukturu kod prisutnosti vlage. Karakteristična boja zelena a koristi se u vlažnim prostorijama, kuhinjama, kupaonicama itd. te nosi oznaku GKBI.

Vatrootporni suhozid – ova vrsta gipsanog kartona ima sve zahtjeve zaštite od požara zbog staklenih vlakana ugrađenih u jezgru, koja osiguravaju stabilnost ploče te ne dopuštaju širenje vatre. Karakteristična boja ove gips kartonska ploča je crvena te nosi oznaku GKF.