Parketarski radovi

Podne obloge odnose se na postavljanje parketa (parketarski radovi), postavljanje laminata (laminirani podovi) postavljanje brodskog poda i  drugih drvenih podloga.

Postavljanje laminata

Laminat

Laminat je umjetni laminatni pod koji oponaša teksturu drva i drugih prirodnih materijala. Prikladan je za sobe s niskom vlagom. Prednosti laminata u odnosu na ostale podne obloge su niska cijena i brza ugradnja.

Primjenjuje se na dva glavna načina, jedno je postrojavanjem po tzv. “klik” sustavu, pomoću zuba i utora, a drugo lijepljenjem.

Masivni parket

Drvo je klasik. Prirodni je materijal i kao i svaki prirodni materijal podložan je popravcima i osvježenju. Drvo ima vrlo dobra izolacijska svojstva i izuzetno je pogodno za spavaće sobe, dječje sobe i dnevne sobe. Parket toplinski izolira i povećava osjećaj udobnosti. Parket se najčešće izrađuje od bukve ili hrasta. Kao i laminat, parket nije otporan na vlagu, odnosno nije prikladan za hodnike, vlažne prostorije i potpuno nespojiv s kupaonicama i WC-ima. Drugi nedostatak je visoka cijena i održavanje.

Postavljanje masivnog parketa
Parketarski radovi u stanu

Prostorija i pod

Prije polaganje masivnog parketa temperatura u prostoriji treba biti između 18 i 25 stupnjeva, a vlažnost zraka oko 50%. Za polaganje svih podnih obloga vrlo je važno da podloga bude ravna, čvrsta i suha.

Stoga je potrebno izvršiti pregled od strane stručnjaka kako bi se utvrdilo zadovoljava li podloga zahtjeve za postavljanje ili je možda potrebna rekonstrukcija.

Postavljanje parketa i laminata

Za postavljanje parketa i postavljanje drvenih podnih obloga, brodskog poda i laminata, obratite se isključivo stručnim i osposobljenim majstorima.

Nudimo postavljanje prirodnog masivnog parketa, brušenje i lakiranje, postavljanje hidroizolacijskog temeljnog premaza, polaganje i lijepljenjem. postavljanje laminata i drugih podnih obloga.

Ugradnja parketa